Αποστείρωση
Article Rating - Ερωτήσεις - Απαντήσεις, Υπηρεσίες

Αποστείρωση

Στο οδοντιατρείο μας εκτος από το στόχο μιας επιτυχημένης θεραπείας, τοποθετούμε σαν βασική αρχή την προφύλαξη της υγείας των ασθενών μας αποκλείοντας την πιθανότητα προσβολής τους από μικροοργανισμούς που μολύνουν τις επιφάνειες των οδοντιατρικών χώρων, εργαλείων και υλικών που χρησιμοποιούν οι γιατροί.Μοναδική λύση για την αποφυγή μόλυνσης ασθενών, προσωπικού και γιατρών αποτελεί η αποστείρωση οδοντιατρικών εργαλείων, η απολύμανση επιφανειών και η διάθεση υλικών και εργαλείων μιας χρήσεως.

Ο κύκλος στη χρήση εργαλείων:

Στάδιο 1 : Απολύμανση

α) Βούρτσα : Με τη βούρτσα απομακρύνονται τα μεγάλα υπολείμματα των υλικών και των ιστών που προσκολλούνται στα εργαλεία και τις χειρολαβές από το στόμα του ασθενούς

β) Διάλυμα γλουταραλδεϋδης (απολυμαντικό διάλυμα) : Εμβάπτιση στο διάλυμα γλουταραλδεϋδης των εργαλείων για απολύμανση και αδρανοποίηση μεγάλου αριθμού μικροβίων

γ) Πλυντήριο υπερήχων : Στο πλυντήριο υπερήχων γίνεται πλύση και κατακρήμνιση μικρών υπολειμμάτων και υλικών, καθώς και καταστροφή πολλών μικροβίων από τα εργαλεία. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται η απολύμανση των εργαλείων.

Στάδιο 2 : Αποστείρωση

Αυτόκαυστο : Η αποστείρωση διαρκεί 3 λεπτά, με χρόνο θέρμανσης 30 λεπτά και χρόνο αποθέρμανσης 1 ώρα. Η αποστείρωση γίνεται υπό πίεση υδρατμών +2 Atm, θερμοκρασία νερού 134°C. Έτσι επιτυγχάνεται ολοκληρωτική καταστροφή μικροβίων, σπόρων και ιών.

Συσκευασία στείρων εργαλείων : Τα στείρα εργαλεία και οι χειρολαβές τοποθετούνται σε ειδικά σακουλάκια ή σε μεταλλικά σετ και είναι έτοιμα για να χρησιμοποιηθούν στο στόμα του ασθενούς.
Υπάρχουν αρκετές επιφάνειες σε ένα οδοντιατρείο που συσσωρεύουν παθογόνα μικρόβια. Για αυτό το λόγο κάθε μία από αυτές ξεχωριστά απολυμαίνεται με διαφορετικό τρόπο και καθαρίζεται από όλους τους μικροοργανισμούς.

Τηλέφωνο : χρήση hands free ακουστικού για να μην υπάρχει μόλυνση.

Οδοντιατρική έδρα (απολυμαίνεται με ειδικό απολυμαντικό διάλυμα. Η θέση της
κεφαλής προστατεύεται με κάλυμα). • Προβολέας (απολυμαίνεται).

Ντουλάπια (απολυμαίνονται με διάλυμα γλουταραλδεϋδης).

Αναρροφήσεις (απολυμαίνονται με ειδικά απολυμαντικά διαλύματα).

Επιφάνειες εργαλειοθηκών (απολυμαίνονται με διάλυμα γλουταραλδεϋδης).

Ο ιατρός έχει την υποχρέωση όχι μόνο να θεραπεύσει σωστά, αλλά και να προστατέψει τον ασθενή από κάθε πιθανή επιμόλυνση.Έχετε κάποια απορία; Στείλτε μας ένα μήνυμα!

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (απαραίτητο για να λαμβάνετε ενημερώσεις, δεν εμφανίζεται)

Ιστοσελίδα

CAPTCHA image
Enter the code shown above:


Μοιραστείτε το   

Βαθμολογήστε το:

Σχετικές εικόνες:
  • Αποστείρωση

Σχετικά άρθρα:

Τα νεογιλά δόντια Τα νεογιλά δόντια ανατέλουν στο στόμα των μωρών από τον 5ο - 6ο μήνα και η ανατολή τους ολοκληρώνεται στην ηλικία των  2 1/2 με 3 χρόνων.
Εγκυμοσύνη και οδοντιατρικές θεραπείες Η εγκυμοσύνη παρότι μια ευχάριστη κατάσταση, πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα σε ότι αφορά την οδοντιατρική φροντίδα
Λεύκανση Η λεύκανση είναι μια τεχνική που αφαιρεί τις χρωστικές των δοντιών χαρίζοντας ένα λευκό και λαμπερό χαμόγελο.
Αόρατη Ορθοδοντική Είναι μία πρόσφατη μέθοδος ορθοδοντικής θεραπείας που αντικαθιστά τα κλασικά σιδεράκια με διαφανείς νάρθηκες. 
Ενδοδοντία Είναι ο τομέας της οδοντιατρικής ο οποίος ασχολείται με τη διάγνωση και την θεραπεία των βλαβών του πολφού.
Copyright © AsteriosBratsas.gr   |     |   Είσοδος