Αόρατη Ορθοδοντική
Article Rating - Υπηρεσίες

Αόρατη Ορθοδοντική

Είναι μία πρόσφατη μέθοδος ορθοδοντικής θεραπείας που αντικαθιστά τα κλασικά σιδεράκια με διαφανείς νάρθηκες. Με την τεχνική αυτή μπορούν να θεραπευτούν τα περισσότερα ορθοδοντικά προβλήματα των εφήβων και ενηλίκων. 

Η θεραπεία γίνεται με μια σειρά από διαφανείς νάρθηκες που ο ασθενής φοράει για κάποιες ώρες καθημερινά (8 ώρες/ημέρα για τους εφήβους και 17ώρες/ημέρα για τους ενηλίκους) και αντικαθίστανται εβδομαδιαία. Οι νάρθηκες είναι κατασκευασμένοι σε ένα ειδικά εξοπλισμένο εργαστήριο με την τεχνολογία CAD/CAM και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε ο καθένας να κάνει μια μικρή μετακίνηση των δοντιών και να οδηγούνται έτσι τα δόντια με ασφάλεια στην τελική τους θέση.

Ο αριθμός των ναρθηκών και ο συνολικός χρόνος θεραπείας διαφέρει σε κάθε περιστατικό(6-18μήνες). Με το πρώτο ραντεβού ο ιατρός κάνει μια εκτιμηση της αρχικής κατάστασης και παίρνει αποτυπώματα των δοντιών και μια σειρά από φωτογραφίες.  Έτσι ετοιμάζει το σχέδιο θεραπείας με την βοήθεια ενός ειδικού λογισμικού και παρουσιάζει στον ασθενή σε 3D την τελική κατάσταση που μπορεί να επιτευχθεί όπως επίσης τον ακριβή χρόνο και κόστος της θεραπείας. 

Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι: 

  • Οι νάρθηκες είναι αόρατοι και φοριούνται παντού χωρίς να γίνονται αντιληπτοί
  • Δεν πονάνε αλλά και ούτε και τραυματίζουν την γλώσσα ή τα χείλη 
  • Δεν επηρεάζουν την ομιλία γιατί είναι λεπτοί και εφαρμόζουν απόλυτα στα δόντια έτσι συνηθίζονται πολύ γρήγορα από την γλώσσα
  • Σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε πιο γρήγορο αποτέλεσμα 
  • Καλή στοματική υγιεινή γιατί μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα από τον ασθενή και έτσι να γίνεται καλύτερη καθαριότητα δοντιών και ούλων. Έχετε κάποια απορία; Στείλτε μας ένα μήνυμα!

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (απαραίτητο για να λαμβάνετε ενημερώσεις, δεν εμφανίζεται)

Ιστοσελίδα

CAPTCHA image
Enter the code shown above:


Μοιραστείτε το   

Βαθμολογήστε το:

Σχετικές εικόνες:
  • Αόρατη Ορθοδοντική

Σχετικά άρθρα:

Τα νεογιλά δόντια Τα νεογιλά δόντια ανατέλουν στο στόμα των μωρών από τον 5ο - 6ο μήνα και η ανατολή τους ολοκληρώνεται στην ηλικία των  2 1/2 με 3 χρόνων.
Λεύκανση Η λεύκανση είναι μια τεχνική που αφαιρεί τις χρωστικές των δοντιών χαρίζοντας ένα λευκό και λαμπερό χαμόγελο.
Αποστείρωση Ο ιατρός έχει την υποχρέωση όχι μόνο να θεραπεύσει σωστά, αλλά και να προστατέψει τον ασθενή από κάθε πιθανή επιμόλυνση.
Ενδοδοντία Είναι ο τομέας της οδοντιατρικής ο οποίος ασχολείται με τη διάγνωση και την θεραπεία των βλαβών του πολφού.
Smile Design Είναι αρχικά ο σχεδιασμός και στη συνέχεια η δημιουργία ενός νέου χαμογέλου με μια σειρά από ανώδυνες διαδικασίες. 
Copyright © AsteriosBratsas.gr   |     |   Είσοδος