Ενδοδοντία
Article Rating - Υπηρεσίες, Ενδοδοντία

Ενδοδοντία

Είναι ο τομέας της οδοντιατρικής ο οποίος ασχολείται με τη διάγνωση και την θεραπεία των βλαβών του πολφού αλλά και των πολφικής αιτιολογίας βλαβών των περιοδοντικών και περιακρορριζικών ιστών.
Αυτές οι βλάβες συνήθως προκαλούνται από τον τερηδονισμό ή τον τραυματισμό της μύλης ή της ρίζας του δοντιού.
Κατά την ενδοδοντική θεραπεία αφαιρείται ο πολφός του δοντιού και γίνεται απολύμανση και αποστείρωση των ριζικών σωλήνων, που περιέχουν τα νεύρα και τα αγγεία του δοντιού. Ακολουθεί η ερμητική έμφραξη τους και το αποτέλεσμα ελέγχεται ακτινογραφικά.Έχετε κάποια απορία; Στείλτε μας ένα μήνυμα!

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (απαραίτητο για να λαμβάνετε ενημερώσεις, δεν εμφανίζεται)

Ιστοσελίδα

CAPTCHA image
Enter the code shown above:


Μοιραστείτε το   

Βαθμολογήστε το:

Σχετικές εικόνες:
  • Ενδοδοντία

Σχετικά άρθρα:

Τα νεογιλά δόντια Τα νεογιλά δόντια ανατέλουν στο στόμα των μωρών από τον 5ο - 6ο μήνα και η ανατολή τους ολοκληρώνεται στην ηλικία των  2 1/2 με 3 χρόνων.
Λεύκανση Η λεύκανση είναι μια τεχνική που αφαιρεί τις χρωστικές των δοντιών χαρίζοντας ένα λευκό και λαμπερό χαμόγελο.
Αόρατη Ορθοδοντική Είναι μία πρόσφατη μέθοδος ορθοδοντικής θεραπείας που αντικαθιστά τα κλασικά σιδεράκια με διαφανείς νάρθηκες. 
Αποστείρωση Ο ιατρός έχει την υποχρέωση όχι μόνο να θεραπεύσει σωστά, αλλά και να προστατέψει τον ασθενή από κάθε πιθανή επιμόλυνση.
Smile Design Είναι αρχικά ο σχεδιασμός και στη συνέχεια η δημιουργία ενός νέου χαμογέλου με μια σειρά από ανώδυνες διαδικασίες. 
Copyright © AsteriosBratsas.gr   |     |   Είσοδος